SUPER VIJEST ZA DOSTA STANOVNIKA U NJEMAČKOJ: u planu je jednokratna financijska pomoć od 1.000 eura - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / SUPER VIJEST ZA DOSTA STANOVNIKA U NJEMAČKOJ: u planu je jednokratna financijska pomoć od 1.000 eura

SUPER VIJEST ZA DOSTA STANOVNIKA U NJEMAČKOJ: u planu je jednokratna financijska pomoć od 1.000 eura

Za primatelje Bafög naknada u Njemačkoj u budućnosti će biti dostupno više novca. Dobra je ovo vijest za mnoge studente i učenike koji primaju ovu potporu u Njemačkoj.

Njemački mediji navode kako će u budućnosti studenti prvih godina iz siromašnijih kućanstava dobiti start up potporu od 1.000 eura. Planove sada treba odobriti Bundestag. Što bi sada točno trebalo poboljšati prenosi fenix?

Više novca za osnovne potrebe i povećanje naknada za stanovanje

Naknade za osnovne potrebe za studente povećavaju se s 452 na 475 u zimskom semestru, a paušal za smještaj onih koji više ne žive s roditeljima s 360 na 380 eura. Sve u svemu, dolazi do povećanja naknade sa 812 na 855 eura.

Stariji studenti koji sami moraju plaćati zdravstveno osiguranje, jer više nisu osigurani preko roditelja trenutno također će dobiti 122 eura više. Njihova maksimalna potpora iznosi 934 eura. I ovaj bi se dodatak trebao povećati.

Planiranom reformom će također povećati Bafög naknade za studente. Za njih bi povećanje trebalo stupiti na snagu 1. augusta s početkom nove školske godine. Nakon Bundestaga, Bundesrat se još uvijek mora pozabaviti Bafögovom reformom, navode njemački mediji.

Broj primatelja Bafög naknada raste

Budući da se uzimaju u obzir imovina, vlastiti prihodi, prihodi vaših roditelja i mogućih supružnika, stvarni iznos Baföga uvijek je individualan. Tu dolazi do sljedeće točke reforme: povećanja olakšica koje se odnose na kredit. Oni bi trebali porasti za 5,25 posto kako bi se proširio broj primatelja Baföga.

Veće naknade znače da će roditelji i primatelji Bafög-a moći zarađivati ​​više u budućnosti i da ipak neće odmah izgubiti sredstva iz Bafög-a.

U prošlosti je broj primatelja značajno pao. Prema informacijama Ureda za statistiku, 630.000 osoba primalo je Bafög beneficije 2022. godine, u usporedbi s 979.000 deset godina ranije.

Pomoć pri početku studija za prijenosno računalo ili knjige – ko to dobiva?

Počevši od nadolazećeg zimskog semestra, novi studenti koji imaju manje od 25 godina i primaju građanski doplatak ili žive u porodicama koje svoje prihode trebaju nadopuniti drugim državnim naknadama poput dječjeg dodatka ili stambene naknade trebali bi dobiti 1.000 eura.

Ministarstvo obrazovanja u svom prijedlogu zakona okvirno očekuje oko 15.000 zahtjeva za ovu pomoć za početak studija.

Prošle je godine na njemačkim fakultetima bilo gotovo 480.000 studenata prve godine. Prijave za naknadu će vjerovatno biti moguće putem portala ‘Bafög Digital’.

Dovoljno je priložiti dokaz o primanju navedenih socijalnih naknada i kopiju potvrde o upisu. Kako navode njemački mediji, 1.000 eura pomoći za početak studiranja ne mora se vratiti i ne računa se kao prihod za druge naknade, uključujući BaföG.

Studentski krediti

Bafögova reforma također predviđa uvođenje takozvanog semestra fleksibilnosti. Ako je vaš studij pri kraju, a niste sigurni da ćete ga završiti u roku, pogođeni bi trebali moći primati Bafög sredstva šest mjeseci dulje, čak i ako je kraj standardnog razdoblja studija već dosegnut.

Također bi trebalo postati lakše promijeniti smjer studija bez gubitka prava na Bafög.

Prvotni plan o povećanju minimalnih rata za otplatu studentskog kredita sa 130 na 150 eura mjesečno neće biti realiziran, navode njemački mediji a prenosi fenix-magazin.

Loading

O urednik

Također pogledajte

Scholz upozorio Nijemce na “velike ekonomske probleme” i istakao koje je jedino rješenje

Govoreći danas u Bundestagu o budžetu za sljedeću godinu, njemački kancelar Olaf Scholz je upozorio …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *