Skoro pola miliona radnika u Njemačkoj se mogu radovati većoj plati od skoro 7% te jednim dodatnim danom godišnjeg odmora. - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Skoro pola miliona radnika u Njemačkoj se mogu radovati većoj plati od skoro 7% te jednim dodatnim danom godišnjeg odmora.

Skoro pola miliona radnika u Njemačkoj se mogu radovati većoj plati od skoro 7% te jednim dodatnim danom godišnjeg odmora.

Hemijska i farmaceutska industrija su jedna od najuspješnijih privrednih grana u Njemačkoj, te zapošljavaju skoro pola miliona radnika.

Radnici u toj branši se sada mogu radovati jer je postignut dogovor o dodatnom povećanju plata u sklopu tarifnog ugovora.

Sindikat IGBCE i poslodavci u hemijskoj i farmaceutskoj industriji su postigli dogovor. Naime, poslodavci su se obavezali povećati platu za 6.85% u dvije faze za sve radnike koji imaju tarifni ugovor.

Prvo povećanje plata će biti u septembru 2024 godine te će plate biti povećane za 2% a drugo od aprila 2025 godine i biti će povišeno za 4,58%.

Dogovor je postignut za narednih 20 mjeseci nakon toga slijede novi pregovori.

Također je dogovoren još jedan dodatni dan godišnjeg odmora za sve članove sindikata IGBCE, te modifikacija i modernizacija trenutnog tarifnog ugovora.

Loading

O urednik

Također pogledajte

Njemačkoj su potrebni strani radnici: Morate zadovoljiti dva glavna uvjeta, a ovo su prosječne plate

Mnogi sa Balkana su zainteresovani za rad i studiranje u Njemačkoj. Nedostatak radne snage u …