SVE DOGOVORENO! Raste Kindergeld (dječiji doplatak), evo za koliko i kada - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / INFORMACIJE / SVE DOGOVORENO! Raste Kindergeld (dječiji doplatak), evo za koliko i kada

SVE DOGOVORENO! Raste Kindergeld (dječiji doplatak), evo za koliko i kada

Kindergeld ( dječiji doplatak ) u Njemačkoj će rasti od 2025. godine. Kako javlja fenix-magazin, prilikom donošenja novog proračuna dogovoren je rast ove financijske naknade.

Vladajuća “Ampel (semafor-koalicija)” je tokom pregovora o proračunu dogovorila povećanje dječijeg doplatka za pet eura. Sukladno tome, iduće bi se godine za pet eura trebao povećati i neposredni dječji dodatak koje primaju porodice slabijeg imovinskog stanja.

Ulaganje u vrtiće

Savezna vlada također planira uložiti dvije milijarde eura u kvalitetu vrtića 2025. i 2026. godine. Sredstva za volontiranje trebala bi ostati na razini koju imaju sponzori do kraja 2023. godine.

U krugovima Ministarstva porodica kažu da su pregovori o proračunu bili uspješni za ministricu porodica Lisu Paus (Zeleni) u suradnji s vicekancelarom Robertom Habeckom u izazovnom okruženju.

Financijske potpore za porodice

Postoji snažan paket s financijskom potporom za djecu i obitelji koje žive u riziku od siromaštva, a istovremeno se značajno ulaže u kvalitetu vrtića.

Plan za djecu i mlade i promicanje demokracije nastavio bi se na istoj visokoj razini bez ikakvih kompromisa te bi se za volonterske usluge dobilo više sredstava u odnosu na izvorno financijsko planiranje, navodi fenix-magazin.

Dječji doplatak u Njemačkoj primaju milioni djece u Njemačkoj. Naknada od 1. januara 2024. godine iznosi 250 eura po djetetu.

U sljedećoj godini planirano je uvođenje nove financijske naknade za djecu koja će obijediti sve financijske naknade za djecu u jednu. Nova naknada će biti poznata pod nazivom “Kindergrundsicherung”.

Pročitajte još:

Loading

O urednik

Također pogledajte

Njemačkoj su potrebni strani radnici: Morate zadovoljiti dva glavna uvjeta, a ovo su prosječne plate

Mnogi sa Balkana su zainteresovani za rad i studiranje u Njemačkoj. Nedostatak radne snage u …