Evo kako legalno zaraditi dodatno novca u Njemačkoj bez plaćanja poreza? - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / Nekategorisano / Evo kako legalno zaraditi dodatno novca u Njemačkoj bez plaćanja poreza?

Evo kako legalno zaraditi dodatno novca u Njemačkoj bez plaćanja poreza?

Ko sebi želi povećati mjesečna primanja u Njemačkoj, može raditi dodatni posao poznat pod nazivom mini-job (mali posao).

Na ovaj način možete dodatno zaraditi bez plaćanja doprinosa za socijalno osiguranje i poreza. Ali, postoji još više legalnih načina da povećate svoj prihod piše fenix-magazin.

Volontiranje

Bez obzira jeste li sekretar u streljačkom klubu, čuvar sportskih terena ili ispomoć roditeljima – svako ko uz glavni posao volontira u nekoj neprofitnoj organizaciji može dobiti naknadu za troškove.

Volonteri su oslobođeni poreza do iznosa volonterskog dodatka od 840 eura godišnje, navode njemački mediji.

Trener

Paušalna stopa za volontere može se kombinirati s drugom paušalnom stopom: paušalnom stopom za honorarce. Na primjer, ako radite kao sportski trener, crkveni muzičar ili voditelj grupe mladih, prihod od toga je oslobođen poreza do iznosa od 3.000 eura godišnje.

Preduslov za oslobođenje od poreza je da djelatnost obavljate kao honorarni posao. To je slučaj ako posao trenera ne čini više od trećine usporedivog posla s punim radnim vremenom. Čak i oni koji su nezaposleni ili studiraju mogu volontirati.

Pažnja: kako biste imali koristi od naknade za volontere i treniranje, ne morate samo provoditi različite aktivnosti. Klub vam također mora zasebno doznačiti novac. U suprotnom, porezi će biti dospjeli ovisno o iznosu plaćanja.

Primjer iz Saveznog ministarstva unutarnjih poslova jasno govori: pod pretpostavkom da primate ukupno 3.200 eura godišnje kao voditelj zbora na pola radnog vremena i da također radite kao sudac volonter, za što dobivate 1.000 eura.

Zatim od ovih ukupno 4.200 eura, 3.840 eura ostaje neoporezivo – 3.000 eura kao paušalna stopa trenera za vođenje zbora, 840 eura kao paušalna stopa volontera za posao suca.

Radnik na izborima

Ako su pred nacionalnim ili lokalnim izborima, možete učiniti uslugu demokraciji i volontirati kao radnik na biralištu. Za to postoji vrsta naknade za troškove, takozvana naknada za osvježenje.

Njezina iznos ovisi o vrsti izbora. Za nacionalne izbore kao što su izbori za Bundestag, naknada za osvježenje iznosi 25 eura po izbornom radniku po danu prema Odjeljku 10 Saveznog izbornog zakona. Izborni službenici primaju 35 eura jer imaju više posla i odgovornosti. Ovisno o općini, vrijednosti mogu biti i veće.

Na državnim i lokalnim izborima savezne zemlje određuju iznos naknade za osvježenje. Moguće je dobiti između 15 i 120 eura. Također bez poreza, naravno.

Porotnici

Oni podržavaju suce u njihovom radu i donose presude: oko 60.000 porotnika u Njemačkoj pomaže osigurati da sudska praksa ostane na životu.

Kao naknadu za svoj trud dobivaju 7 eura po satu – neoporezivo. Uz dvanaest seansi godišnje, od kojih svaka traje šest sati, dobit ćete dodatnih 504 eura.

Ako posao porotnika spada u uobičajeno radno vrijeme glavnog posla, plaća iznosi 29 eura po satu. Međutim, taj je novac tada oporeziv.

Recimo da spojite sve četiri navedene sporedne djelatnosti u jednoj godini. Tada je moguće ostvariti dodatnih oko 4.400 eura neto prenosi fenix-magazin .

Loading

O urednik

Također pogledajte

EVO KOLIKO VAM SE POREZA I DOPRINOSA ODBIJA OD PLATE AKO RADITE U NJEMAČKOJ

Sistem socijalnog osiguranja:– Zdravstveno osiguranje 14.60 %– Osiguranje od nezaposlenosti 3.00 %– Penziono osiguranje 18.70 …