U Austriji se spremaju velike promjene, novi bonusi, niži porezi, te više novca građanima - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / Nekategorisano / U Austriji se spremaju velike promjene, novi bonusi, niži porezi, te više novca građanima

U Austriji se spremaju velike promjene, novi bonusi, niži porezi, te više novca građanima

U ponedjeljak je kancelar Nehammer predstavio nove prioritete svog austrijskog plana. Razmatraju se niži porezi i bonus za puno radno vrijeme.

Za samo nekoliko sedmica doći do odluke, naime 29. septembra birači će odlučivati ​​o novom sistemu Nacionalnog vijeća. Vrijeme otkucava, nakon svega ostalo je još samo manje od 35 dana. Zato je kancelar Karl Nehammer u ponedjeljak predstavio još jedan fokus svog austrijskog plana – učinak i olakšanje prenosi kroativ.

Jer, prema ÖVP-u, rad u Austriji trebao bi se isplatiti, posebno za one koji imaju visoke rezultate. “Planom Austria”, koji čini osnovu izbornog programa ÖVP-a, Nehammer želi do 2030. otvoriti desetke hiljada novih radnih mjesta i značajno povećati rast BDP-a.

“Naš prosperitet i socijalna sigurnost temelje se uglavnom na postignućima svih onih koji svaki dan ustaju i odlaze na posao. Zato predstavljamo program za 5 miliona poreznih obveznika, čiji je cilj učiniti rad, učinak i inovativnost Osim zaposlenika, potrebno je rasteretiti i poduzetnike – u smislu porezne i birokracije.

Ovo je pet temeljnih tačaka:
– Oni koji rade trebali bi dobiti više prihoda i više slobode kroz osjetne olakšice.
– Razlika između prihoda od rada i nerada trebala bi se značajno povećati i rasteretiti širu sredinu našeg društva.
– Nagradit ćemo one koji žele i imaju priliku učiniti više.
– Firme trebaju opseg i slobodu za ulaganje i rast.
– Ne svim mjerama protiv uspješnosti i novim porezima.

1.000 eura bonusa za puno radno vrijeme i niži porezi

Kancelar želi rasteretiti sve one koji idu na posao i plaćaju porez. Zato bi najniži porezni razred trebalo smanjiti s 20 na 15 posto, od čega bi korist trebali imati svi penzioneri i zaposleni. Nehammer želi eliminirati najveću razinu od 48 posto i ubuduće je oporezovati s 40 posto

Primjer: Zaposlenik s punim radnim vremenom: 2500 eura mjesečno + 18 prekovremenih sati mjesečno – što rezultira ukupnom olakšicom od cca 1800 eura godišnje, što otprilike odgovara dodatnom neto mjesečnom prihodu prenosi kroativ.

Loading

O urednik

Također pogledajte

EVO KOLIKO VAM SE POREZA I DOPRINOSA ODBIJA OD PLATE AKO RADITE U NJEMAČKOJ

Sistem socijalnog osiguranja:– Zdravstveno osiguranje 14.60 %– Osiguranje od nezaposlenosti 3.00 %– Penziono osiguranje 18.70 …