PLATA U ALDI TRGOVINI U NJEMAČKOJ: Evo koliko zarađuje jedna radnica u marketu - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / INFORMACIJE / PLATA U ALDI TRGOVINI U NJEMAČKOJ: Evo koliko zarađuje jedna radnica u marketu

PLATA U ALDI TRGOVINI U NJEMAČKOJ: Evo koliko zarađuje jedna radnica u marketu

Samohrana majka troje djece koja radi kao kasirka u Aldi trgovini u Njemačkoj zarađuje mjesečnu platu u iznosu od 1.750 eura bruto i radi 25 sati u sedmici. Od toga joj ostaje gotovo 1.500 eura neto prenosi fenix-magazin.

Kasirka koja ima 37 godina rekla je za njemački Focus kako u Aldi trgovini radi dvije godine. Otkrila je kako je najprije mislila da je najbolje raditi prvu, odnosno jutarnju smjenu.

– Taj jedan sat ujutro kad još nema kupaca u trgovini, sortirala sam voće i povrće, punila police, ili pekla pekarske proizvode. To mi je bilo najdraže doba dana, rekla je kasirka.

Radno vrijeme joj je počinjalo u 6 ujutro, što je značilo da se mora ustati najkasnije u 4.30 ujutro.

PRIJAVA ZA POSAO U ALDI

– Da bih bila u trgovini do 6 ujutro, moram ustati između 4 i 4.30 ujutro. Prije posla pripremim sve za svoje troje djece, pripremim im sendviče, napunim im boce s pićem i namjestim alarm da stignu na vrijeme u školu. Srećom, to je dobro funkcionisalo. Moja djeca od 10, 13 i 14 godina su vrlo samostalna, rekla je samohrana majka.

No, sad radi kao kasirka, a radno vrijeme joj počinje od 7.30 ujutro pa ima ujutro više vremena za djecu. Ponekad, kaže, radi i kasniju smjenu, ali tad se vraća do 20.30 sati.

– Naravno, to je teško. Razvrstavanje robe, pića, sjedenje na kasi, odgovaranje na pitanja kupaca. Često sam navečer iscrpljena, a onda uz troje djece i kućanstvo ima još puno toga za napraviti. Gotovo da nemam vremena za sebe, ali ne mogu se požaliti na posao. Uživam u poslu i imam odličan tim, odličnog šefa. Niti jedan dan nije isti, i uvijek naučim nešto novo. Ipak, plata mi nije dovoljna za život, kaže ova samohrana majka.

Budući da ima četiri godine radnog iskustva, kao školovani prodavač specijalist mjesečno zaradi 1.750 eura bruto za 25-satni radnu sedmicu. Od toga joj ostaje gotovo 1.500 eura.

– Svaki mjesec brinem da mi se ne pojave neki neplanirani troškovi. Voljela bih zarađivati više, ali to u našoj poslovnici trenutno nije moguće. Ali sve u svemu dobro nam ide. Sretna sam, a novac nije sve u životu, zaključila je prenosi fenix-magazin.

PRIJAVA ZA POSAO U ALDI

Pročitajte još:

Evo kolike su plate trgovaca u Njemačkoj: evo koliko se zarađuje u Lidlu, Kauflandu, OBI-ju i drugim trgovinama

Loading

O urednik

Također pogledajte

Manje neto plate od bruta: Ovi zaposlenici će plaćati više poreza od 2025 u Njemačkoj

Federalno ministarstvo rada planira povećati doprinose za socijalno osiguranje za osobe s visokim primanjima. Očekuje …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *