Krenuo u Njemačku prodavat navijačke rekvizite i pao na granici: Carina mu oduzela i automobil! - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / Nekategorisano / Krenuo u Njemačku prodavat navijačke rekvizite i pao na granici: Carina mu oduzela i automobil!

Krenuo u Njemačku prodavat navijačke rekvizite i pao na granici: Carina mu oduzela i automobil!

Carinski službenici su 13. juna 2024. godine na graničnom prelazu Gradina, u saradnji sa policijom, spriječili pokušaj krijumčarenja preko 3.000 navijačkih rekvizita, zaplkenivši tom prilikom i automobil u kojem je nelagalna roba otkrivena, zbog toga što njena vrijednost premašuje trećinu vrijednosti vozila.

Slučaj je otkriven kada je za detaljan pregled izdvojen automobil, kojim su iz Turske prema Njemačkoj putovala dvojica muškaraca.

Putnici su prilikom susreta sa carinicima rekli da pored ličnog prtljaga imaju i 300 navijačkih šalova.

Međutim, tokom detaljnog pregleda koji je usljedio, u vrećama i kesama na zadnjem sjedištu i u prtljažniku automobila, pronađeno je više od 2.800 navijačkih šalova, 50 kačketa i 450 zastavica zemalja i reprezentacija učesnica Evropskog fudbalskog prvenstva.

Kako 300 šalova koje su putnici prijavili predstavlja robu trgovačkog karaktera, ona će biti vraćena u inostranstvo, dok će preostali neprijavljeni navijački rekviziti, zajedno sa automobilom, biti zadržani do okončanja postupka pred nadležnim sudom.

Loading

O urednik

Također pogledajte

Ovo su nova pravila za putovanje državljana Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Albanije i Kosova u zemlje EU

U Agenciji za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka (IDEEA) Bosne i Hercegovine objasnili su …