ODLUKA JE DONESENA: Evo koliko će koštati Deutschlandticket. Putovanje Njemačkom za 49 eura mjesečno uskoro neće biti moguće - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / INFORMACIJE / ODLUKA JE DONESENA: Evo koliko će koštati Deutschlandticket. Putovanje Njemačkom za 49 eura mjesečno uskoro neće biti moguće

ODLUKA JE DONESENA: Evo koliko će koštati Deutschlandticket. Putovanje Njemačkom za 49 eura mjesečno uskoro neće biti moguće

Njemačka karta – Deutschlandticket koštat će od sljedeće godine 58 eura mjesečno. Ministri saobraćaja saveznih država složili su se o povećanju od 9 eura od 1. januara 2025. godine. To je za Njemačku novinsku agenciju (dpa) potvrdio šef odjela NRW Oliver Krischer (55, Zelena stranka).

“Dogovor na posebnoj konferenciji ministara saobraćaja pokazuje da se zemlje žele držati uspješnog modela Deutschlandticket i dalje ga razvijati”, rekao je političar Zelenih i trenutno predsjedavajući konferencije ministara saobraćaja prenosi fenix-magazin.

Održavanje ponude na životu

“S ovom cijenom moći ćemo održati kartu atraktivnom i financiranje postaviti na solidnije temelje”, dodao je.

Krischer je na internetskoj novinskoj konferenciji rekao da su odvagali što bi moglo motivirati ljude da nastave koristiti kartu: – a u isto vrijeme opravdati financijsku odgovornost saveznih država .

Umjereno poskupljenje

Krischer je nazvao povećanje od devet eura na 58 eura “umjerenim” i “vrlo pristupačnom ponudom za korištenje cjelokupnog javnog prijevoza u cijeloj Njemačkoj.” Krischer je priznao: “Povećanje cijene nikada nije dobra stvar.”

Postojanje ovakve mjesečne karte je dobra stvar za putnike; to je jedna od najvećih mjera pomoći u posljednjih nekoliko godina.

Prije konferencije još je bilo neslaganja među saveznim zemljama. Dok je Bavarska željela podići cijenu na 64 eura mjesečno kako bi pokrila troškove, Donja Saska, Mecklenburg-Zapadno Pomorje i Baden-Württemberg, između ostalih, izjasnile su se za niža povećanja cijena, prenosi fenix-magazin.

Njemačke željeznice također finansiraju prekvalifikaciju za deficitarne struke.

Pročitajte još:

Prekvalifikacija za prugograditelja i električara u Njemačkim Željeznicama (Deutsche Bahn)

Prekvalifikacija za mašinovođu / Strojovođu

Prekvalifikacija za vozača autobusa

Loading

O urednik

Također pogledajte

Manje neto plate od bruta: Ovi zaposlenici će plaćati više poreza od 2025 u Njemačkoj

Federalno ministarstvo rada planira povećati doprinose za socijalno osiguranje za osobe s visokim primanjima. Očekuje …